Wij zoeken:

Senior Accounting en Reporting specialist

Over de functie

Het team Accounting is verantwoordelijk voor het voeren van een tijdige, juiste en volledige grootboekadministratie, het verzorgen van de inrichting ervan en een juiste, tijdige en volledige informatieverstrekking aan stakeholders. Het team verzorgt daarnaast onder andere de externe verslaggeving, alsmede gerichte in- en externe verantwoordingsrapportages t.b.v. AFM,DNB,CBS, MSCI en INREV. Daarnaast levert het team op het gebied van financiële rapportages en analyses een actieve ondersteuning aan de regio's. Je bent hands-on ingesteld en verantwoordelijk voor het voeren van een tijdige, juiste en volledige grootboekadministratie op IFRS basis en voor een goede informatieverstrekking hierover. Daarnaast draag je daarbij zorg voor een adequate inrichting van de verschillende vastgoed administraties. Je kunt omgaan met belangrijke balansposten als herwaardering, onderhandenwerk, financiering en voorzieningen en boekt deze op de diverse projecten. Je bewaakt daarbij de kwaliteit van de administratieve vastleggingen en doorgrond de wereld achter deze cijfers. Je bent in staat deze analyse te vertalen naar (externe) verantwoordingsinformatie met een heldere toelichting. Je rapporteert aan de teamleider Accounting en maakt met je ambitieuze collega's deel uit van het Accounting team. Gezamenlijk leveren jullie een actieve bijdrage aan de verdere professionalisering van de afdeling. Je bent pro actief, je adviseert en je identificeert verbeterpotentieel op gebied van administratie, maar je implementeert en borgt deze ook. Samenwerken in een ondernemende en commerciële organisatie geeft jou energie, je bent dan ook pro actief richting je diverse stakeholders.

Verantwoordelijkheden & taken:

 • Proactief werken aan een goede verstandhouding met stakeholders;
 • Beheer van grootboekadministratie;
 • Juiste en volledige weergave van het grootboek van een of meer entiteiten (fondsen);
 • Verzorgen van tijdige en juiste financiële rapportage(s) ten behoeve van  stakeholders op maand- en kwartaalbasis;
 • Continue verbeteren van de administratieve processen w.o. knelpunten binnen de processen grootboek, vaste activa, projecten, betalingsverkeer en fiscale aangiften;
 • Fungeren als sparring partner voor de business op het gebied van administratievoering en (externe) verslaglegging;
 • Faciliteren en adviseren m.b.t. beoordeling financiële (jaar-)stukken en begrotingen en uitvoering financiële vertegenwoordigende taken.
 • Aansturen op de planning en de coördinatie van de totstandkoming van rapportages;
 • Actieve participatie in rapportage verbeterprocessen; 
 • Aanspreekpunt op het vlak van wet- en regelgeving rondom verslaglegging;
 • Mede verzorgen interne financiële rapportages en analyses;
 • Opstellen van enkelvoudige alsmede de geconsolideerde jaarrekening(en).

Als senior ondersteun je de teamleider bij de operationele coördinatie van werkzaamheden binnen het team, borg je de goede kwalitatieve uitvoer van complexe dossiers en begeleid je directe collega's vakinhoudelijk.

Succesfactoren

Om succesvol te zijn binnen Vesteda en in de functie van Senior Accounting en Reporting specialist zijn wij op zoek naar een analytische medewerker die zich persoonlijk verantwoordelijk voelt en gericht is op samenwerking. Je bent resultaatgericht, accuraat en kunt goed omgaan met deadlines. Zowel mondeling als schriftelijk beschik jij over goede communicatieve vaardigheden. De Nederlandse en Engelse taal beheers je in woord en geschrift uitstekend.

Je beschikt over minimaal een HBO/WO werk- en denkniveau eventueel aangevuld met een Postdoc opleiding. Je hebt kennis van financieel administratieve processen, grootboekadministraties, fiscaliteit en jaarrekeningprocessen. Tevens ben je minimaal 5 jaar werkzaam geweest in een relevante functie op gebied van accounting en reporting, beschik je over kennis van IFRS en Dutch GAAP en heb je affiniteit met vastgoed.

Wat we je bieden:

 • Een dynamische werkomgeving, ondernemerschap binnen een hecht team en de vrijheid om je kwaliteiten en talenten in te zetten en te ontwikkelen;
 • Een zakelijke en informele werkomgeving, goede koffie;
 • Een mooi kantoor aan de rand van de Zuid-As te Amsterdam, uitstekend bereikbaar met het OV;
 • Een professioneel, gedreven en gezellig team;
 • Een goede werk-privé balans, waarbij thuiswerken mogelijk is;
  Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een goed pensioen via het ABP, 29 vakantiedagen en 12 ADV-dagen en een bonusregeling.

Solliciteren

Herken jij je in het gevraagde profiel en spreken de werkzaamheden je aan?

Solliciteer dan nu via onderstaand sollicitatieformulier. Vragen kunnen gericht worden aan Elianne Snijdewind, Recruiter (e.snijdewind@vesteda.com). Zij is ook te bereiken via het algemene nummer 088-4561656.

Een pre-employment screening (waaronder VOG) is een onderdeel van de sollicitatieprocedure, een e-assessment kan mogelijk een onderdeel zijn.

De sollicitatieprocedure

Verstuur sollicitatie

loading...

Verstuur sollicitatie

* Verplicht

Fout bij versturen

Bericht verstuurd

Bedankt voor het insturen van uw sollicitatie. U ontvangt een e-mail ter bevestiging.