Wij zoeken:

Teamleider Bi & Data Science

Over de functie

Als Teamleider BI & Data Science opereer jij vanuit Digital & Innovation en ben je verantwoordelijk voor het formuleren van de data strategie, het aansturen van de business intelligence- en data science teams en ben je het eerste aanspreekpunt voor impactvolle data gerelateerde issues. De twee teams bestaan uit interne medewerkers en externe inhuur. Intern ben je verantwoordelijk voor de Business Intelligence Specialisten, Informatieanalist en Data Scientist. Verder ben je de data evangelist die ervoor gaat zorgen dat er een data-gedreven cultuur komt.

De data strategie vorm je door in gesprek te gaan met de afdelingshoofden over de lange termijn doelstellingen die geformuleerd worden in het business plan. Op basis van de uitgezette strategieën bepaal je of, wanneer en hoe er veranderingen aan het data ecosysteem moeten plaatsvinden. Ook denk je strategisch mee hoe huidige en toekomstige data-innovaties de doelstellingen nog ambitieuzer kunnen maken.

Als Teamleider BI & Data Science zorg je dat de waardevolle business wensen gerealiseerd worden. Je prioriteert je backlog door goed in te schatten wat de toegevoegde business waarde is van aanvragen en wat de tijd en kosten zijn om deze te realiseren. Voor het business intelligence team zijn de aanvragen voornamelijk (nieuwe) databronnen in het datawarehouse, rapportages en dashboards. Voor het data science team kunnen dit grootschalige data science modellen/projecten zijn of ad hoc analyse vraagstukken.

Elk kwartaal geef je tijdens de Quarterly Priority Review aan wat je prioriteiten zijn voor de komende periode per team/backlog en geef je de verwachte uitnutting van het budget aan. Jaarlijks presenteer je de koers van de teams voor de directie en weid je uit over waar de komende jaar de focus op gaat liggen.

De data cultuur cultiveer je door de complexiteiten van business intelligence en data science te vertalen naar een makkelijk verteerbaar verhaal voor de rest van het bedrijf. Dit doe je door bijvoorbeeld interne trainingen te geven of tijdens kennis-/inspiratiesessies uit te weiden over gemaakte analyses/modellen.

Verder ben jij het aanspreekpunt voor de business om data gerelateerde vraagstukken in behandeling te nemen, hier de juiste personen voor aan te haken en waar nodig het traject in goede banen te geleiden.

Succesfactoren

  • WO-opleiding met voorkeur een computer science of kwantitatief karakter;
  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring;
  • Goed in staat een visie te formuleren en mensen hier in mee te nemen;
  • Uitstekend in communicatie met nadruk op het overbrengen van technische concepten voor niet technische doelgroepen;
  • Ervaring als Teamleider of vergelijkbare rol die de koers voor een team uitzet;
  • Inhoudelijke kennis van de nieuwste business intelligence en data science technieken, algoritmes en toepassingen;
  • Goed in staat een budget te beheren;
  • Vloeiend in Nederlands en Engels.

Solliciteren

Herken jij je in het gevraagde profiel en spreken de werkzaamheden je aan?

Solliciteer dan nu via onderstaand sollicitatieformulier. Vragen kunnen gericht worden aan Alexandra Visscher, HR Adviseur (a.visscher@vesteda.com) of aan Jan Ris, Manager D&I (j.ris@vesteda.com). Beiden zijn bereikbaar via het algemene nummer 088-4561656.

De sollicitatieprocedure

Verstuur sollicitatie

loading...

Verstuur sollicitatie

* Verplicht

Fout bij versturen

Bericht verstuurd

Bedankt voor het insturen van uw sollicitatie. U ontvangt een e-mail ter bevestiging.