Wij zoeken:

Medewerker Collections

Over de functie

Voor ons hoofdkantoor, gelegen op de Zuidas in Amsterdam, zijn wij binnen Finance & Control, specifiek het team Collections, op zoek naar een:

Medewerker Collections  (0,8 - 1 fte)

Als Medewerker Collections werk je nauw samen met je collega’s binnen Finance & Control. Je rapporteert daarbij aan de Teamleider Collections. Je onderhoudt daarnaast goede contacten met de Regiomanagers/Coördinatoren en Verhuurmedewerkers door hen (proactief) te informeren en op te zoeken, ook op locatie.

Als professional draag je zorg voor het incasseren van met name huurvorderingen op een klantgerichte en professionele wijze. Je werkt daarbij proces georiënteerd. Je kan een heldere analyse van de toegewezen huurportefeuille geven, eventuele knelpunten benoemen en vervolgacties bedenken.

Teambelang staat voorop; samen pak je problemen of achterstanden aan. De afdeling ontwikkelt zich daarbij in een snel tempo. Naast het (vanzelfsprekend) borgen van een goed draaiend incassoproces, lever je ook een actieve bijdrage aan het continu verbeteren van de onderliggende processen, het bedenken en implementeren van innovatieve oplossingen op het gebied van preventie, klantsegmentatie en gebruik van big data. Ook participeer je in bedrijfsbrede verbeterprojecten. Je ambitie is om samen met je collega’s een high performance team te worden op het gebied van incasso en beheer. 

Verantwoordelijkheden en taken

  • Zorg dragen voor het incasseren van openstaande vorderingen door middel van telefonisch en schriftelijk contact met klanten;
  • Zelfstandig beheren van de eigen klant portfolio met als doel het beperken van financiële risico’s;
  • Uitvoering geven aan het volledige incassoproces van klantacceptatie tot en met de externe incasso;
  • Escaleren en overleggen met de Teamleider Collections en de betreffende regiomanager indien betaalproblemen zich voordoen;
  • Verbeteren van het betaalgedrag van de klant door deze te goed te informeren over zijn betalingen en hierover te adviseren;
  • Alert reageren op veranderingen die van invloed kunnen zijn op het betalingsgedrag van huurders;
  • Het continue verbeteren van de administratieve processen w.o. knelpunten binnen de processen rond incasso en beheer;
  • Het proactief werken aan een goede verstandhouding met stakeholders binnen en buiten Vesteda.

Succesfactoren

Voor deze functie zoeken we een klantgerichte en ambitieuze collega. Je neemt initiatief door uit jezelf informatie te verkrijgen en je onderneemt actie om de voortgang te versnellen. Je stelt hoge eisen aan je eigen werk door het tonen van enthousiasme en inzet. Je bent leergierig en je onderneemt actie om je te blijven ontwikkelen qua kennis en vaardigheden. Daarnaast ben je goed in het organiseren en plannen van eigen werkzaamheden en prioriteiten.

Om succesvol te zijn in deze functie, heb je kennis van klantprocessen, procedures en werkwijze in de vastgoedbranche binnen jouw vakgebied. Een goede algemene kennis van het huurrecht en rechtsvordering is een pré. Je hebt bij voorkeur een HBO werk- en denkniveau, aangevuld met vakspecifieke opleidingen. Daarbij heb je minimaal 5 jaar werkervaring in een relevante functie op gebied van Collections en Debiteurenbeheer. Je hanteert correct taalgebruik en hebt uitstekende communicatieve vaardigheden (Nederlands en Engels) zowel in woord als geschrift. Je hebt ervaring met geautomatiseerde (ERP)-systemen en een goede kennis van Excel en/ of Power BI. Kennis van Tobias AX is een pré.

Solliciteren

Spreken de werkzaamheden je aan en herken je in het gevraagde profiel? Solliciteren dan nu via onderstaand formulier. 

Vragen kunnen gericht worden aan Alexandra Visscher, HR Adviseur (a.visscher@vesteda.com) of aan Ben Sinnige, Teamleider Collections (b.sinnige@vesteda.com). Beiden zijn bereikbaar via het algemene nummer 088-4561656.
Acquisitie voor het meewerken aan deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

De sollicitatieprocedure

Verstuur sollicitatie

loading...

Verstuur sollicitatie

* Verplicht

Fout bij versturen

Bericht verstuurd

Bedankt voor het insturen van uw sollicitatie. U ontvangt een e-mail ter bevestiging.