Wij zoeken:

Teamleider Accounting

Over de functie

Voor ons hoofdkantoor in Amsterdam zijn wij opzoek naar een:

Teamleider Accounting.


Rol in de organisatie
Als Teamleider Accounting maak je binnen het Shared Service Center (SSC) deel uit van het team Accounting. Het SSC van Vesteda bestaat uit de teams Business Support, Financial Support, Collections, Accounting en Quality and Improvement.


Verantwoordelijkheden
Het team Accounting is verantwoordelijk voor het voeren van een tijdige, juiste en volledige grootboekadministratie. Het verzorgen van de inrichting ervan en volledige informatieverstrekking hierover. Het team verzorgt daarnaast onder andere de externe verslaggeving, alsmede gerichte in- en externe verantwoordingsrapportages t.b.v Management Lasten, MSCI en INREV.


Als Teamleider Accounting maak je deel uit van het managementteam SSC, geef je leiding aan de medewerkers van het team Accounting en rapporteer je aan de Manager SSC.


Je geeft zowel functioneel als hiërarchisch leiding en zorgt voor de operationele aansturing van het team. Je figureert binnen het team als een ware spelverdeler, meewerkend voorman en vakinhoudelijke sparringpartner. Hierbij verdiep je je in de wereld achter de cijfers en getallen en vertaalt dit naar heldere analyses en rapportages, alsmede verbeter initiatieven.


Je levert een bijdrage aan de verdere professionalisering van het team. Hierbij identificeer je verbeterpotentieel en zorg je voor implementatie en borging. Je bent continu bezig met het verbeteren van de processen rondom grootboek, vaste activa, projecten, betalingsverkeer en fiscale aangiften. Tot slot ben je sparringpartner voor de business op het gebied van administratievoering en (externe) verslaglegging.

Succesfactoren

Om succesvol te zijn binnen Vesteda en in de functie van Teamleider Accounting beschik jij over:

  • Minimaal HBO+ werk- en denkniveau, mogelijk aangevuld met specifieke vakopleidingen;
  • Solide kennis van financieel administratieve processen, grootboekadministraties, fiscaliteit en Jaarrekeningprocessen;
  • Kennis van en ervaring met de financiële verslaglegging;
  • Ervaring met procesoptimalisatie en digitalisering- en automatiseringsprojecten;

 Daarnaast heb jij:

  • Aantoonbare leidinggevende en coachende capaciteiten;
  • Ervaring met verandermanagement;
  • Bij voorkeur kennis van het werken met een ERP systeem (TobiasAX);
  • Brede kennis en ervaring met MS Office (Word, Exel en Powerpoint);
  • Vastgoedkennis is een pre (affiniteit met vastgoed);
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal (in woord en geschrift) en kennis van de Engelse taal.

Tot slot ben je klant- en resultaatgericht, ben je een teamspeler, communicatief vaardig en een coachende, motiverende leidinggevende.

Solliciteren

Herken jij je in het gevraagde profiel en spreken de werkzaamheden je aan?

Solliciteer dan nu via onderstaand sollicitatieformulier. Vragen kunnen gericht worden aan Alexandra Visscher, HR Adviseur (a.visscher@vesteda.com) of aan Robert Huijsman, Manager SSC (r.huijsman@vesteda.com). Beiden zijn bereikbaar via het algemene nummer 088-4561656.

 

De sollicitatieprocedure

Verstuur sollicitatie

loading...

Verstuur sollicitatie

* Verplicht

Fout bij versturen

Bericht verstuurd

Bedankt voor het insturen van uw sollicitatie. U ontvangt een e-mail ter bevestiging.