Wij zoeken:

Technical Support Medewerker

Over de functie

Binnen Operations zijn wij voor de afdeling Customer Service op zoek naar een:

Technical Support Medewerker (1 fte)

Als Technical Support Medewerker ben je de spil tussen diverse interne collega's (Technisch Coördinatoren en Medewerkers Customer Service 1e lijn),onze huurders en externe leveranciers. Je bent vraagbaak binnen de organisatie op het gebied van 1e lijn technische zaken en storingen.

Je werkt binnen het dynamische team Customer Relations met ongeveer 10 collega's.

Je staat huurders en leveranciers klantvriendelijk, efficiënt en volgens telefoonetiquette te woord en informeert en ondersteunt op correcte wijze bij een technisch probleem of storing. Daarbij verricht je licht administratief werk (per e-mail afspraken bevestigen, collega’s informeren etc.).

 

Succesfactoren

Om succesvol te zijn bij Vesteda en in deze functie ben je klantgericht, representatief en kun je goed samenwerken. Je hebt een probleemoplossende instelling, bent stressbestendig en flexibel ingesteld. Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal (in woord en geschrift) en kennis van de Engelse taal.

Wij zijn op zoek naar een technisch georiënteerde customer servicemedewerker met een MBO werk- en denkniveau en een afgeronde MBO opleiding in de richting werktuigbouw of bouwkunde.

Solliciteren

Solliciteren kan via onderstaand formulier.

Vragen kunnen gericht worden aan Kristel van Campen, Manager Customer Service (k.campen@vesteda.com) of Nynke Terpstra, HR Adviseur (n.terpstra@vesteda.com). Beiden zijn bereikbaar via het algemene nummer 088-4561656.

De sollicitatieprocedure

Verstuur sollicitatie

loading...

Verstuur sollicitatie

* Verplicht

Fout bij versturen

Bericht verstuurd

Bedankt voor het insturen van uw sollicitatie. U ontvangt een e-mail ter bevestiging.