Wij zoeken:

Data Scientist

Over de functie

Voor ons hoofdkantoor in Amsterdam zijn wij op zoek naar een ondernemende, ambitieuze: 

Data Scientist 

Binnen Vesteda zet afdeling Digital & Innovation zich in om de huidige digitale omgeving in stand te houden terwijl er actief gekeken wordt naar hoe met innovatie het bedrijf zich kan onderscheiden van de rest. Om dit laatste te bereiken wordt er een data science team opgezet waarvan jij als Data Scientist samen met een Product Owner en Business Analist de kern vormt.

Het data science team kijkt organisatie breed waar waarde toegevoegd kan worden en is niet gebonden aan opdrachten van één bepaald soort. Doordat dit voor veel afwisseling en verschillende typen modellen/analyses zorgt is het belangrijk dat jij op het gebied van data science een all-rounder bent die geen moeite heeft om snel nieuwe technieken aan te leren. Ook betekent dit dat jij goed in staat bent om met iedereen binnen de organisatie te communiceren en samen te werken met verschillende soorten mensen.

Als Data Scientist bij Vesteda toon je eigenaarschap en houd je rekening met de gehele lifecycle van je modellen. Dit betekent dat je naast het ontwikkelen van nieuwe oplossingen ook de operationele modellen in stand houdt.

Je krijgt bij Vesteda de mogelijkheid om met de nieuwste technologieën te werken en een breed scala aan projecten op te pakken die tastbare waarde gaan leveren. Het nieuwe data lake en data warehouse staan in Microsoft Azure. De meeste data science tooling keuzes staan nog niet vast, dit geeft jou gelijk de kans om mee te denken over wat optimaal is. Een greep uit de talloze uitdagingen die je te wachten staan zijn:

  • Wat zijn de optimale huurprijzen voor onze ~28.000 woningen (denkend aan onze maatschappelijke rol, het reduceren van leegstand, rendementseisen, etc.)?
  • In welke regionale gebieden verwacht je veel groei en moeten we dus in investeren?
  • Kunnen we van te voren inschatten wanneer en welke CV ketels vervangen moeten worden?

Succesfactoren

Om succesvol te zijn in deze functie beschik jij over:

  • WO werk- en denkniveau
  • Minimaal 2 jaar werkervaring met het maken van geavanceerde modellen
  • Bedreven met SQL en Python en/of R (voorkeur Python)
  • Ervaring met machine learning algoritmes
  • Ervaring met API’s aanspreken is een pré.
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift. 

Daarnaast herken jij je in onze kernwaarden: ambitieus, samenwerkend, vertrouwend, ondernemend en servicegericht. 

Solliciteren

Herken jij je in het gevraagde profiel en spreken de werkzaamheden je aan?

Solliciteer dan nu via onderstaand sollicitatieformulier. Vragen kunnen gericht worden aan Fleur Meulendijks, Senior HR Adviseur (f.meulendijks@vesteda.com) of aan Jan Ris, Manager D&I (j.ris@vesteda.com). Beiden zijn bereikbaar via het algemene nummer 088-4561656.

De sollicitatieprocedure

Verstuur sollicitatie

loading...

Verstuur sollicitatie

* Verplicht

Fout bij versturen

Bericht verstuurd

Bedankt voor het insturen van uw sollicitatie. U ontvangt een e-mail ter bevestiging.