Wij zoeken:

Compliance Officer

Over de functie

Als Compliance Officer zie jij toe op de juiste toepassing en naleving van wet- en regelgeving en gedragscodes binnen de gehele organisatie. Je bent binnen de organisatie de specialist en trusted advisor, voor management, medewerker, directie en Supervisory Committee. Jij weet je makkelijk te bewegen en te schakelen tussen visie, strategisch en operationeel. Vanuit je sterke inhoud en verbindende maar onafhankelijke stijl zorg jij dat de organisatie inhoudelijk voldoet aan relevante wet -en regelgeving, maar heb jij ook een visie waarnaar jij naartoe werkt.

Je voelt een drive om verder te bouwen en optimaliseren, en draagt bij aan bewustwording bij de medewerkers over reputatie- en integriteitsrisico’s. Van directie, tot medewerker; jij bent adviseur, die initieert en coördineert, maar ook executiekracht heeft.

Heb jij eerder ervaring opgedaan bij een onder toezicht staande instelling? Ben jij een ervaren medior en toe aan een volgende stap, ben jij toe aan meer zeggenschap en impact, echt het verschil maken? Dan zet jij bij Vesteda de volgende stap in jouw Compliance-carrière.

Wij bieden jou een ondernemende werkomgeving, waarbij jijzelf aan het roer staat. Er is veel ruimte voor eigen ideeën en initiatief nemen is belangrijk. Binnen Vesteda word je uitgedaagd om jezelf te blijven ontwikkelen en heb je een belangrijke rol in het realiseren van een High Performance Organisatie. Wij bieden jou een dynamische cultuur waarin samenwerken centraal staat.


Verantwoordelijkheden
Om de functie van Compliance Officer goed te kunnen vervullen behoren de volgende werkzaamheden tot je dagelijkse activiteiten:

 • Ontwikkelen en de implementeren van het strategisch compliance beleid van Vesteda;
 • Vertalen van het compliance beleid naar operationele standaarden en procedures in samenwerking met de business.
 • Vertalen van wet- en regelgeving naar beleid en werkbare procedures;
 • Methodisch in kaart brengen van compliance onderwerpen en risico’s en geeft daarin advies aan de directie;
 • Pro-actief signaleren en adviseren over de te nemen maatregelen bij nieuwe wet- en regelgeving. Zoeken en vinden van oplossingen die passen bij de aard en omvang van de organisatie;
 • Het stimuleren van het bewustzijn voor reputatie- en integriteitsrisico’s.
 • Zorgdragen voor een tijdige en correcte afhandeling van incidenten, adviseert het management en de directie over eventueel te nemen maatregelen en voert in voorkomend geval een bijzonder onderzoek uit binnen de organisatie.

Succesfactoren

Om succesvol te zijn in deze functie zoeken wij iemand met de volgende kennis en ervaring:

 • Een afgeronde relevante universitaire studie;
 • minimaal 6 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur bij een financiële instelling;
 • Het opstellen van compliance programma’s en de operationele implementatie daarvan;
 • Relevante kennis van Wwft, Wft, AIFMD;
 • Up to date met actuele wet- en regelgeving (o.a. AVG);
 • Ervaring met het schrijven van beleidsstukken en het vertalen van wet- en regelgeving naar operationele processen.

Solliciteren

De werving en selectie van deze functie wordt verzorgd door Suzanne Tijl, van Tijl Executive Search. Suzanne is te bereiken via mail en telefoon:

E-mail: suzanne@tijlexecutivesearch.nl

Telefonisch bereikbaar op: 06-44428520

De sollicitatieprocedure

Verstuur sollicitatie

loading...

Verstuur sollicitatie

* Verplicht

Fout bij versturen

Bericht verstuurd

Bedankt voor het insturen van uw sollicitatie. U ontvangt een e-mail ter bevestiging.