Wij zoeken:

Head of Portfolio Strategy

Over de functie

De afdeling Portfolio Strategy richt zich op het versterken van de portefeuille nu en in de toekomst. Het strategisch beleid is gericht  op lange termijn en is continue in ontwikkeling om de portefeuillekoers en afwijkingen daarvan vast te stellen.

Als Head of Portfolio Strategy ben je verantwoordelijk voor het bepalen van de portfolio strategie van Vesteda en voor het monitoren van de performance, zowel ten opzichte van de gestelde doelen als ten opzichte van onze concurrenten. Je zet een koers uit en ontwikkelt een helder beleggingsbeleid, met een sterke visie op de woningmarkt en institutionele beleggers. Je wordt hierbij ondersteund door je team van portfolio managers, analisten en researchers.

Je  staat in direct contact met de (statutaire) directie en zet visie, beleid en strategie om naar inzetbare oplossingen. Je bent een positief kritische sparringpartner voor de CEO, overige collega’s en externe belanghebbenden met als doel de beste strategie en lange termijn keuzes te maken voor Vesteda. Je leidt een hecht team (ca. 8 fte’s), je draagt zorg voor een uitdagende werkomgeving en ondersteunt ze bij hun verdere persoonlijke ontwikkeling.

Bij Vesteda staan onze huurders en investeerders centraal. Dat vraagt om servicegerichte en  ondernemende medewerkers. Je houdt van presteren en concrete resultaten. Er is veel ruimte voor eigen ideeën en initiatief nemen wordt gewaardeerd. Binnen Vesteda word je uitgedaagd om jezelf te blijven ontwikkelen en heb je een belangrijke rol in het realiseren van een High Performance Organisatie. Wij bieden jou een dynamische cultuur waarin samenwerken centraal staat.

Werkzaamheden bestaan onder andere uit:

  • Neerzetten van nieuwe visie’s en vooruitkijkende kpi’s op het gebied van portfolio management.
  • Aansturen van het team vanuit visie, innovatie en verbinding, maar met eigen gefundeerde kennis en performance analyses.
  • Jaarlijks maken van een 5-jaars Business Plan, waarin de strategie van Vesteda wordt uitgewerkt en ter goedkeuring aan onze participanten wordt voorgelegd.
  • Functioneren als een Trusted Advisor voor de Directie Vesteda en interne en externe stakeholders.
  • Visie opstelling en vertaling naar portefeuillebeleid met onderbouwing vanuit interne en externe (big) data en heldere dashboards.
  • Presenteren en vertegenwoordigen van Vesteda op sector belangrijke gremia bijv. IVBN en INREV. Bouwen en onderhouden van relaties met partijen in de vastgoedmarkt.
  • Fungeren als sparring partner en adviseur voor de afdelingen Acquisitie en Operations.

Succesfactoren

Je bent een ambitieuze, stevige manager met het empathisch vermogen om te begrijpen wat in de eigen organisatie en bij de relevante stakeholders, in- en extern, leeft. Je beschikt over een goed netwerk in de vastgoedwereld, met name in de woningmarkt. Bekendheid met netwerkorganisaties zoals INREV en IVBN is een pré.

Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur in de richting van Finance & Investments. Je hebt minimaal 10 jaar relevante ervaring als manager binnen vastgoed en investment.

Solliciteren

Nieuwsgierig geworden? Kijk voor meer informatie op: Escalier Jobs of via Managing Partner Jacques Craenen via craenen@escalier.nl, 06-463 77 820.

De sollicitatieprocedure

Verstuur sollicitatie

loading...

Verstuur sollicitatie

* Verplicht

Fout bij versturen

Bericht verstuurd

Bedankt voor het insturen van uw sollicitatie. U ontvangt een e-mail ter bevestiging.