Wij zoeken:

Portfolio Analist

Over de functie

De afdeling Portfolio Strategy richt zich op het versterken van de performance van onze woningportefeuille met een duurzaam lange termijn perspectief. Dat doen wij door actief in te spelen op marktontwikkelingen en kansen en het voortdurend meten en analyseren van onze portefeuille. De afdeling Portfolio Strategy bestaat uit twee portfolio analisten, twee portfolio managers, drie researchers en een programmamanager duurzaamheid.

Jij bent het kwantitatieve geweten van de portefeuille en draagt met je grondige analyses bij aan de strategie. Je analyseert de historische resultaten en de toekomstverwachtingen (projecties) en adviseert over haalbaarheid, risico's en scenario's. Met deze analyses leg je de juiste verbanden die toegevoegde waarde kunnen leveren voor de portefeuille performance. “Numbers crunchen” in Excel is je bekend en je bent er mee vertrouwd. Je zoekt naar optimalisatie, bewaakt KPI's en de doelstellingen. Je hebt een belangrijke rol in het benoemen en monitoren van portefeuillerisico’s. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor interne en externe benchmarking.

Door jouw positie spreek je met alle lagen van het bedrijf, sta je in nauw contact met de business en zoekt daar de synergie en samenwerking. Je werkt daarom intensief samen met de portefeuillemanagers, controllers, afdeling investor relations, acquisitions en met regiomanagers om ze te helpen en adviseren actief de portefeuille te sturen, met optimalisatie als continu doel. Je zorgt er tevens voor dat jouw bevindingen worden geïmplementeerd en bewaakt in de organisatie.

Het nemen van initiatief wordt van je verwacht. Je verrijkt portefeuille inzicht door het samenbrengen van portefeuille informatie in de breedste zin van het woord om zodanig de lange termijn exploitatie verwachtingen te optimaliseren. 

Taken en verantwoordelijkheden

 • Betrokken bij strategische vraagstukken en het opstellen van het businessplan. Functioneren als  een Trusted Advisor, die  stuurt op risico/rendementscriteria, portefeuille ontwikkelingen en belangrijke financiële KPI’s voor de portefeuille.
 • Het leveren van  een significante bijdrage aan de continue rapportage en  de kwartaal- en jaarrapportage.
 • Verantwoordelijk voor diverse interne en externe benchmark rapportages (MSCI, INREV, peers in portefeuille).
 • Behandelen van ad-hoc vraagstukken vanuit portfolio management, investor relations en het managementteam.
 • Het actief opzoeken van  interne en extern samenwerking  om jouw analyses vanuit een brede visie op te stellen en deze op pragmatische wijze over te brengen en te implementeren.
 • Analyseren en adviseren over de kwartaal taxaties samen met de taxatiemanager.
 • Betrokken bij budgettering / Hold Sell analyses op complexniveau met diverse teams en samenstellingen en verantwoordelijk voor het inzichtelijk maken van de impact (scenario / risico analyse) op (deel) portefeuille niveau.

Succesfactoren

Om succesvol te zijn in deze functie:

 • ben je een gedreven teamspeler, ambitieus, zelfstandig en doortastend;
 • heb je ruime ervaring met financieel (vastgoed) management;
 • heb je ervaring met modelleren in Excel en kennis van BI tools;
 • ben je in staat om meerdere projecten tegelijkertijd te managen, het overzicht te behouden en je waarborgt de kwaliteit en deadlines;
 • ben je een pro-actieve en pragmatische instelling, in staat om het proces volledig te doorlopen; analyse en advies, implementeren, borgen en evalueren. 

Als belangrijkste eigenschap neem je de juiste drive en enthousiasme mee om binnen Vesteda het verschil te maken. De ideale kandidaat heeft een WO-opleiding en minimaal 4 jaar relevante werkervaring. Het maken van een casus is onderdeel van de procedure.

Solliciteren

Spreken de werkzaamheden je aan en herken je in het gevraagde profiel? Solliciteer dan nu via onderstaand formulier! 

Vragen kunnen gericht worden aan Ruud Janssen, HR Adviseur (r.janssen@vesteda.com), of aan Jeroen Luijks, Portfolio Manager (j.luijks@vesteda.com).  Beiden zijn bereikbaar via het algemene nummer 088-4561656.

De sollicitatieprocedure

Verstuur sollicitatie

loading...

Verstuur sollicitatie

* Verplicht

Fout bij versturen

Bericht verstuurd

Bedankt voor het insturen van uw sollicitatie. U ontvangt een e-mail ter bevestiging.